Hajléktalanszálló: fotókiállítás

A hajléktalanszállót működtető Albert Schweitzer Alapítvány idén is meghirdette fotópályázatát, melynek kiállítást, annak pedig megnyitót szerveztek eredményhirdetéssel csütörtökön a Mentában. Bár a pályázatra beküldendő munkák elvárt témája (“Tájak és emberek”) meglehetősen fantáziátlan volt, a jószándék nem válogat: ezúttal is sokan döntöttek a kezdeményezés támogatása mellett akár fotók beküldésével – az idén 57 munka érkezett a kiírásra -, akár megvásárlásával is .
Hajléktalanszálló, fotókiállítás, 2016.09.22.Az elbírálást elismert szakemberek (Balázs Attila, Erdély Bálint Előd és Magyari Hunor) végezték, döntésük alapján az első és harmadik díjat Martinas Cristian, a másodikat pedig Szabó Károly kapta.

A kiállításon tombola vásárlásával lehetett egyrészt a szálló működtetését támogatni, másrészt képeket nyerni. Lehetőség nyílt ugyanakkor helyben a kiállított képek megvásárlására is – ezt utólag, a szervezőket megkeresve is meg lehet tenni.

Hajléktalanszálló, fotókiállítás, 2016.09.22.A kezdeményezés, illetve úgy általában a hasonló célok érdekében vállalt jótékonykodásra volt igen szép példa, egyben felemelő pillanat az első/harmadik díjas Cristian felajánlása: a nyertes a teljes nyereményét a hajléktalanszálló céljaira, a szervezők rendelkezésére bocsátotta.

A szervezők elmondása szerint ez alkalommal is elsősorban gyógyszerekre gyűjtöttek, de elkelne a szállón egy vérnyomásmérő is, ezért akár további, közvetlen támogatásokat is szívesen fogadnak. Elérhetőségük: Budvár utca 43. szám / 0266–210.060-as telefonszám / fundasro@gmail.com e-mail cím. A kiállított képek az alapítvány fészbuk-oldalán is megtekinthetők.